Vaxning

Vaxmärket jag har valt att arbeta med är Lycon vax, ett Australiensiskt märke, som funnist sedan slutet av 70-talet. Eteriska oljor och mineraler gör att vaxet är smidigt att använda och skonsamt mot huden. Vaxet används alltid tillsammans med en Pre-Waxing Oil som är lugnande för huden. Oljan bidrar till att vaxet inte klibbar fast på huden utan endast omsluter hårstråna, detta i sin tur gör att det inte rycker i huden.

woman-legs-relaxation-beauty

Om det är första gången du vaxar dig är det bra att vänta två till tre veckor efter rakning för att få ett bra första-gångs resultat. Håret har tre olika växtfaser, och resultatet påverkas beroende på vilken fas de befinner sig i. Därför är det svårt få ett 100% hårfritt resultat första gången utan ofta krävs det några behandlingar.

Innan: Undvik att ta medicin som innehåller acetylsalicylsyra då det ökar blödningen i huden. Vissa mediciner kan även göra huden känslig på andra sätt.

Efter: Du skall också undvika att sola, bada och smörja med hudcreme på ca 24 timmar. Hårsäckarna är öppna och det kan komma in bakterier som kan irritera huden. Du ska även försöka undvika träning det första dygnet eftersom salterna som kommer ur kroppen när man svettas kan irritera hårsäckarna.

lilla-hudvardsgranden-line